Sjakk matt…

Du all verda kor lite røyndom som vert formidla herifrå! Du store all verda, faktisk. For å bøte på formidlingsmangelen kan vi, altså underteikna og det stadig like hyggelege reisefylget, informere om at vi faktisk allereie har hatt ein tidleg utflukt i sommar. Nemleg til sjølve ur-reisemålet i charterverda – Mallorca.

Reisefylgjet mitt  var rimeleg overtydd om at vi var komne feil, fyrste kvelden. Ho meinte vi var komne til Betlehem, ho kunne tydeleg sjå eit Betlehem-hus i umiddelbar nærleik. (Ho kjende det att frå flanellografen på søndagsskulen.) Vi var begge svært samde om at det var flott å ha utsikt til Betlehem frå ein balkong på Mallorca!

2016-06-09 14.30.51

No er det jo slik at vi, både reisefylgjet og underteikna sjølvsagt er fullt klår over at alle reiser til syden for tida. Så det slepp vi å skryte av. Ikkje slik å forstå at vi plar å skryte, altså. Det kunne aldri falle oss inn, faktisk.

Andre reiser kan hende ofte til syden, men det gjer ikkje vi. Reisefylgjet anka difor litt på at hjernen skulle sløvast vekk i løpet av ei veke med sol og latskap, og melde seg difor på ei spontan lita sjakkturnering. For kor vanskeleg kunne det vere,  dette med sjakk?

2016-06-08 22.32.34

Ein aldri så liten sjakkrunde, for å halde hjernecellene i gong….

No hadde det seg slik at den eine motspelaren faktisk kunne spele sjakk. Han var svensk. Og, etter kort tid, rimeleg indignert. Og förbannad. Reisefylgjet mitt la for dagen ein sjølvsikkerhet som reint objektivt sett ikkje hadde heilt rot i røyndomen, og spelte sjakk etter reglar ho sjølv fann på etterkvart. «Så här kan man inte göra!» sa den vesle svenske guten som faktisk kunne spele sjakk. Reisefylgjet, med sin nøye utvalde medspelar, vart deretter kasta ut av turneringa.

Raudt kort i sjakk der, altså.

Trass i motgong på sjakkfronten så var det sjølvsagt ikkje aktuelt å hengje med hovudet. Ein er kan hende berre fem år gamal, men ein er då i stand til å innsjå sine begrensingar! Mitt absolutt fabelaktige reisefylgje brukte difor store delar av dei neste dagane på forbetring av opningstrekk.

20160606_173820

Litt finjustering på opningstrekk her….

Det er dessutan både kjekkare og fredelegare å spele sjakk når ein slepp innblanding frå andre. Vi syns forøvrig også at det kan vere eit klårt føremon at springarane får høve til å snakke saman, og liksom verte litt kjende.

20160606_173048

Lat springarane få helse på kvarandre, då vert det betre stemning på brettet!

 

Vi slår herved eit slag for meir kjærleik på sjakkbrettet.

 20160606_173042

 Sjakkspeling kan anbefalast som middel mot sløvhet i hjernen, særleg no i ferietida.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s