Camping, tørrfisk og buljongterningar…

Barndomen til underteikna var prega av relativ høg campingfaktor om somrane. Her snakkar vi minimum to veker i telt, type king-size, fullstappa folkevognsboble og bror min og eg som låg og slong i baksetet. Det var tider. No og då stoppa vi på rasteplassar slik at mor kunne ta fram voksduken og den medbrakte rasteplassmaten, som forøvrig var nett den same som vi åt kvar einaste dag heime. Brødskiver med kaviar og sånn.

Vi hadde medbrakt tørrfisk. Vi hadde buljongterningar. Campingmiddagane var stort sett dei same som middagane vi hadde heime. Ikkje noko knussel. Det hende vi tok inn på hytter òg. (Hytte og hytte, vil nok nokon seie, men på 70-talet var dette altså ei hytte. I Røldal, forøvrig.)

røldal

Andre gongar såg hyttene slik ut, og her bør ein leggje merke til at praktiske gjeremål som klesvask vart oppretthaldt, sjølv om ein altså var på ferie.

camp1

Hyggefaktoren var høg, i barndomens sommarferier. Verkeleg høg og ubetaleleg. Her befinn ein seg altså på Geilo, med grill og voksduk, og ein absolutt genial vindskjerm på ufatteleg mange meter.

camp2

Under gjennomgongen av slike gamle bilete bestemte vi oss for å finne ut om campingtilværet framleis er like sorgfritt og hyggeleg som det var på 70-talet. Vi har nett gjenomført ei vekes ekspedisjon, og jobbar framleis med sluttrapporten, som forøvrig kan ventast å verte publisert før ein veit ordet av det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s