Reprisesending frå arkivet…

Stive av frost er vi allereie langt inn i sommaren 2015. I mangel på varme kan røyndomen bli stussleg. Røynda er difor nøydd til å kjøre ei slags reprisesending her og no. Det er eit to år gamalt blogginnlegg som vert henta fram att. Når det røyner på, veit de, kan ein leve både godt og lenge på minnene….

Røynda befinn seg framleis i Tyrkia, der ho forskar på røyndomen på sitt sedvanlege subjektive vis.

Innpåslitne tyrkiske handelsfolk har vi no lagt bak oss, reisefylgjet mitt, altså mor mi, seier at det ikkje er naudsynt å ta ut meir pengar no, det er nemleg siste kvelden. I staden vert det å sjå på fakirshow i regi av hotellet.

Medan vi ventar (i spaning, sjølvsagt) på fakiren og dei, ynskjer eg å rette opp ei noko einspora skildring av handelsstanden i førre innlegg. Det syner seg nemleg at også her fins det unntak.

Lengst inne i eit slags basarområde i ei tverrgate kom eg over eit fenomen som skilde seg ut. Butikkpersonalet, ein liten kar, tok tilværet med knusande ro og såg ikkje ut til til å ville bykse til med det fyrste. Vi fekk gå i fred og sjå på dei interessante skinnkreasjonane som det synte seg at den vesle mannen som sat lengst inne i butikken hadde laga sjølv.

Han laga figurar, vesker og anna av kuskinn som han forma ved hjelp av to ting, nemleg ein stiftemaskin og ei saks. Ved sida av han sat ei kjempelukkeleg dame, og måla kreasjonane med hennamåling. Eg spurde om å få ta nokre bilete, og dama smilte medan ho sto rett opp og ned og sa «wiiiiiii». Eg tolka dette for eit ja, her er sol og glede – og i askebegeret rauk det friskt av tetrahydrocannabinolinnhaldige saker som blanda seg med lukta av henna, og som utvilsomt auka kjensla av sol og glede både for henne og meg.

rr

Framleis er det altså mogleg å finne seg sjølv! Som her, innimellom kreasjonar og diverse, laga av kuskinn, stiftemaskin, saks og peace and love…

ii

Sjølvsagt handla ein hjå disse to! I fylgje den vesle innehavaren er dette den einaste butikken av sitt slag i området. Der sat han, innhylla i den ovanfornemnde eksotiske dufta, saman med den blonde assistenten sin og oste av fred og fordrageligheit. Eg håpar han sel mykje meir enn alle dei andre. Faktisk håpar eg han set salsrekord denne sommaren.

 oo
«Kva slags pengar vil du ha att? Lire? Euro? Same for meg…and remember: you are always welcome to my paradise!»

 

Røynda kan altså konkludere, subjektivt, med at det finst små bortgøymde perler overalt. Også i Tyrkia.

(Det vert understreka at bileta er både tekne og nytta med løyve)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s