Bloggreprise frå då sola skein…

Sidan Røynda har blitt flytta, kjenner eg nett i dag, at det er passande med ein reprise frå sommaren i fjor…

Og sola skein, frå juli 2013:
Kvardagsrøynda har ein tendens til å fortone seg både kald og travel. Difor har Røynda teke ferie. Medan hjernen ligg att heime til kalibrering, er eg altså, as we speak, i sjølvaste Syden.
Eg er i Tyrkia. Der har eg ikkje vore før.
Kva veit eg om Tyrkia? Ikkje mykje. Og sidan hjernen ligg att heime hadde eg på forhånd lese meg opp på nyttige ting eg måtte vite om landet. Det var to ting som var av relevans for denne reisa til dei sydlegare strok denne sommaren, nemleg kvar er hotellet og kvar er stranda. Eg fann begge to.

paulus

Apostelen Paulus

Andre ting i området går meg hus forbi. Eg er ikkje pålogga. Ein ven heimefrå byrja å bla i kartet bakerst i Bibelen då eg snakka med han i telefonen her om dagen, for han meinte at sjølvaste Paulus måtte ha gått forbi hotellet mitt på si fyrste eller andre misjonsreise. Eg kjende at eg vart litt oppglødd over denne moglegheita, men så kom eg på det der med hjernen, og foretok ingen ytterlegare undersøkjingar.

Ferielektyre på sitt beste.

Ferielektyre på sitt beste.

Eg har dratt på ferie for å slappe av. Eg vil berre ha fred. Eg er faktisk eit fredens menneske. Det viktigaste for meg desse dagane har vore ei solseng, ei stor bok av Kate Morton og ein medbrakt thermokopp i stål. Og så har eg med meg eit ypperleg reisefylgje. Det er mor mi. Ho er skeptikar og har eit svært talande kroppsspråk. Ho meinar at eg har ein svært skjødeslaus haldning til utanlandske minibankar. Ho seier det er lurt å ete plommer og vannmelon og Idoform Eg trur det var lurt å ta mor mi med.
Som sagt, eg er eit fredens menneske og er på ferie for å ane fred og ingen fare. Kvar kveld ruslar eg ein tur i gatene i det lokale sentrum, og ser på ting i butikkane langs gatene. Eg var informert om at dei tyrkiske handelsfolka kunne vere litt i overkant slitsame og pågåande, men i all verda så irriterande! «Berre ignorer dei», har tyrkiavenlege vener sagt til meg. Etter ei veke med intens ignorering er eg ganske sliten av å gå rundt og ignorere folk og unngå augnekontakt med tyrkiske seljarar. Det er utruleg slitande. Er desse folka så teite at dei faktisk trur at salet vil auke dersom dei spring etter forbipasserande med vesker og T-skjorter til usannsynleg låge prisar?

 

images

Eg stoppa ved eit bord der det sat ei ung dame og selde strikketøfler. Ho fauk umiddelbart til og fortalde at det faktisk var bestemora hennar som personleg hadde strikka desse tøflene, som hadde eit mønster som framsto som juleverkstad i tredjeklasse samanlikna med våre setesdalssokkar. For ikkje å snakke om Hakadalsmønsteret. Hallo? Den unge dama såg at eg ikkje var heilt imponert, så ho byrja å forklare litt om korleis bestemora hadde gått fram i sjølve produksjonsprosessen av disse tøflene. Bestemora (som sat og vagla på ein stol i bakgrunnen) hadde nemleg strikka disse tøflene med 6 pinnar! In your face, tenkte eg, det har ho slett ikkje. Som om ikkje det var nok, bestemor kunne til og med strikke strømper og ho altså, som rakk langt opp på leggen! Vad trött jag blir, tenkte eg, og legg til, for dei som ikkje kjenner meg, at det har seg slik at det er berre eit par ting i verda eg er god til, og det eine er å strikke sokkar.
Ved sida av strikketøflene låg hekletøflene, presentert med ein aldri så liten monolog om bestemora som faktisk hadde laga dei med ein pinne! Sidan dei hekletøflene var usedvanleg stygge, og sidan det andre eg er god til er å hekle, synes eg det er naturleg å legge inn eit bilete av mitt eige gardinprosjekt. Ja, veit du kva, altså.

Kom ikkje her med hekletøflene til bestemor di.

167ac932-f8a3-4db6-bb81-5989f7d7d54c

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s