The Holy Land – du trur det ikkje sjølv om du ser det….

2014-11-18 21.42.55

Det er berre å gje seg ende over. Eg er, as we speak, i Jerusalem. Saman med ti andre frå Kirkens Nødhjelp har eg fått ei veke her nede, som skal fyllast til randa med eit halsbrekkande program, for, om mogleg, å få eit betre innsyn i arbeid som vert gjort både av Kirkens Nødhjelp og andre i dette området.

Situasjonen er spent her nett no, og eg har forstått såpass at når det er to ytterpunkt i ein konflikt, så er det ofte eit stort tomrom i midten, som ikkje nødvendigvis er fyllt med kunnskap. Dette tomrommet bør fyllast, helst før ein plasserer seg supportmessig, og meinar seg kvalifisert til å i det heile tatt opne munnen når det gjeld betente konfliktar med lag på lag av gamalt grums som ein ikkje automatisk kan lese inn i ein teologisk samanheng. Sidan eg, personleg, ikkje har fylt dette kunnskapstomrommet har eg ikkje tenkt å meine nokonting. I dag.

Så, her står ein då, i the Holy Land, og held kjeften godt lukka med omsyn til saker ein ikkje heilt forstår.

Featured image

Det eg imidlertid trur eg har forstått, er at det var her det skjedde. Nett her, eller rett der borte, var det det foregjekk.

2014-11-18 21.45.562014-11-18 21.47.31

I dag var eg i Getsemane, der Jesus gjekk for å be den siste kvelden. De veit, den gongen læresveinane sovna, og Jesus gret blod, som vi lærte på søndagsskulen. Legendarisk stad. Verkeleg. Folk over heile verda trur på denne historia. I dagane som kjem bør kanskje nett det vere det viktigaste fokus.

2014-11-18 22.55.36

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s